Bulgursalat med flaskegresskar, ovnsbakt camembert og ruccolasalat med tranebær og balsamicovinaigrette
35-45
Vegetar

Bulgursalat med flaskegresskar, ovnsbakt camembert og ruccolasalat med tranebær og balsamicovinaigrette

Varm brie er en ren lykke for osteelskere. Salte ost mot søte, ovnsbakte grønnsaker og syrlige tranebær. Dette er en særdeles velsmakende kombinasjon av smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • balsamicoeddik
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

flaskegresskar
Flaskegresskar
½–1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
salvie
Salvie
1 bunt

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Ovnsbakt camembert

camembert
Camembert (Melk, Laktose)
½-1 pakke
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
40 g

Salat

ruccola
Ruccola
50 g
tranebær
Tranebær
1 pakke
Balsamicoeddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 777 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar gjerne på gresskarfrøene! Skyll og tørk dem, vend dem i litt olje, og stek dem i ovnen på 180 grader i 15–20 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll gresskaret i kaldt vann, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver på omtrent ½ cm. Skrell rødbeten, kutt den i to og deretter i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt reddikene i to. Fordel rødløken, reddikene, gresskaret og rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salviebladene, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
  3. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
  4. Ovnsbakt camembert: Del brien i fire. Ha osten over i en ildfast form med bakepapir. Strø over cashewnøttene, og stek osten i ovnen i omtrent 10 minutter.
  5. Bulgursalat: Ha bulguren og de ovnsbakte grønnsakene over i en salatbolle, og vend inn ruccolaen og tranebærene. Topp salaten med cashewnøttene, 1 ss olivenolje og 1 ss balsamicoeddik før servering, og server camembert til retten.