20-30
Roede
Laktosefri
Thailandsk svartrissalat med pannestekt lakseburger og grønn ingefær- og limedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Svartrissalat
Svart ris
125 g
Gulrot
1 stk
Hodekål
200–300 g
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Grønn dressing med ingefær og lime
Spinat
50 g
Koriander
½ bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Lime
1 stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Pannestekt lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Olje
1 ts
Topping
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 744 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha bittelitt vann i dressingen om den blir for tykk. Grønnsakene og risen kan serveres hver for seg.
- Svartrissalat: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Grønn dressing med ingefær og lime: Skyll og tørk spinaten og all korianderen. Ha spinaten, halvparten av korianderen, ingefærblandingen, saften fra limen og 2 ss soyasaus i en beholder, og kjør den sammen til dressing med en stavmikser. Smak til med litt salt og pepper.
- Pannestekt lakseburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Kutt burgerne i strimler før servering.
- Svartrissalat, fortsettelse: Skrell og grovriv gulroten. Skyll og kutt kålen i strimler og tomaten i tynne båter. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle med den kokte risen. Vend inn soya- og ingefærsausen. Smak til med salt og pepper. Topp salaten med resten av korianderen.
- Topping: Server lakseburgeren med rissalaten og den grønne dressingen. Topp med de hakkede peanøttene.
- Ris: 120 g Grønnsaker: 150 g Lakseburger: 1 stk Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal.