15-20
Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret utbenet kyllinglår med frisk salat og cæsarkremet potetsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Cæsarkremet potetsalat
Småpoteter
300 g
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
1 pakke
Frisk salat
Hjertesalat
1 stk
Norsk eple
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ ss
Utbenet kyllinglår
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 636 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 37 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i grove biter før du blander inn cæsardressingen.
- Cæsarkremet potetsalat: Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Frisk salat: Kutt enden av hjertesalaten og skyll bladene i kaldt vann. Rist av overflødig vann og kutt salaten i grove biter. Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha grønnsakene i en serveringsskål og skvis over saften fra sitronen og krydre med salt og pepper. Bland inn ½ ss olivenolje.
- Utbenet kyllinglår: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
- Cæsarkremet potetsalat, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn cæsardressingen.
- God middag!