Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- mandler,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- olje
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Tørkede aprikoser (Sulfitt)
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss
Kylling i form med kremet ajvarsaus
Squash
½–1 stk
Spinat
50 g
Rødløk
½ stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Hønsebuljong
½ pakke
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Ajvar
½–1 pakke
Mandelskiver (Mandler)
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 705 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Grovhakk aprikosene og vend inn aprikosene og ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren.
- Kylling i form med kremet ajvarsaus: Skyll squashen og spinaten, og skrell rødløken. Kutt squashen i grove terninger, og rødløken i tynne båter.
- Kylling i form med kremet ajvarsaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Spar på kraften fra kyllingpakkene, og stek kyllingen i 2 minutter på hver side. Legg kyllingen over i en stor ildfast form. Ha kyllingkraften, ½ dl vann, hønsebuljongen, crème fraîchen og ajvaren i stekepannen og gi det et raskt oppkok. Fordel grønnsakene i formen med kyllingen, og hell over sausen. Stek det hele midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. Strø mandelskivene over formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Vel bekomme!