15-20
Glutenfri
Svinekam med kremet sopp, grønnkål, ovnsbakte poteter og squash
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- smør
Ovnsbakte poteter, squash og grønnkål
Squash
1 stk
Poteter
350 g
Grønnkål
50 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Vann
½ dl
Kremet sopp
Aromasopp
100 g
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 618 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 37 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne kjøttet med den kremede soppen, og gi det hele en rask oppvarming før servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter, squash og grønnkål: Skyll og kutt squashen og potetene i grove biter. Fordel squashen og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og 1 ss soyasaus. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne. Bland grønnkålen med potetene og squashen når det gjenstår 7–8 minutter av steketiden.
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
- Kremet sopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett crème fraîchen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold den kremede soppen varm frem til servering. Smak til med salt og pepper (se tips).
- God middag!