Kylling kung pao - marinert kylling med vårløk og peanøtter
Laktosefri

Kylling kung pao - marinert kylling med vårløk og peanøtter

4.22 (116)
Under 30 min
9 Ingredienser
Kung pao er også kjent som gong bao, og er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
Jasminris
70 g
Skivet kyllingfilet
200 g
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Honning
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1104 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 102 g
  • Protein: 73 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.

Tilbered risen som anvist på pakken, men husk å halvere mengden vann.
Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter. Ha i paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
Husk å avkjøle restene raskt. De er kjempegode til lunsj dagen etter! 
God middag!