Kylling kung pao – marinert kylling med vårløk og peanøtter
20-30
Laktosefri

Kylling kung pao – marinert kylling med vårløk og peanøtter

Kung pao er også kjent som gong bao, og er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
70 g

Marinert kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
honning
Honning
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke

Kung pao

rød paprika
Rød paprika
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½–1 pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1104 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 73 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken, men husk å halvere mengden vann.
  2. Marinert kylling: Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
  3. Kung pao: Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter. Ha i paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
  4. Restetips: Husk å avkjøle restene raskt. De er kjempegode til lunsj dagen etter!