Laktosefri
Kylling kung pao - marinert kylling med vårløk og peanøtter
4.22 (116)
Under 30 min
9 Ingredienser
Kung pao er også kjent som gong bao, og er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.
Kung pao er også kjent som gong bao, og er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
Jasminris
70 g
Skivet kyllingfilet
200 g
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
Honning
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1104 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 102 g
- Protein: 73 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.
Tilbered risen som anvist på pakken, men husk å halvere mengden vann.
Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter. Ha i paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
Husk å avkjøle restene raskt. De er kjempegode til lunsj dagen etter!
God middag!