20-30
Laktosefri
Glutenfri
Bowl med lettstekt laks, sort ris, edamamebønner og syltet rødløk
Ikke bare er det trendy, men denne typen bowl er også en mettende og sunn middagssalat full av smak og inspirasjon.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- fisk,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Sort ris
Svart ris
75 g
Vann
1 l
Lettsyltet rødløk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Lettstekt laks
Spinat
50 g
Laksefilet (Fisk)
135 g
Tilbehør
Lime
½ stk
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Chiliflak
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 965 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk grønnsaksrester i bowlen. Bland gjerne litt soyasaus og lime, og ha blandingen over, det smaker godt og friskt.
- Sort ris: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
- Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del limen i to. Ha rødløken i en bolle og press over saft fra limen. Bland godt sammen, og la den lettsyltede løken stå fremme til du skal legge opp retten.
- Lettstekt laks: Skyll spinaten. Skjær laksen først i strimler, og så i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i lakseterningene, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i 2 minutter. Ha i spinaten mot slutten av steketiden, og la den ligge i pannen sammen med laksen frem til du skal legge opp retten.
- Tilbehør: Kutt limen i båter. Bland sammen edamamebønnene og 1 ss soyasaus i en skål.
- Servering: Ha risen, laksen og spinaten i en bolle. Topp bowlen med den lettsyltede rødløken, edamamebønnene og curry- og mangodressingen. Press over litt saft fra limen, og krydre med ønsket mengde chiliflak.
- Restetips: Hvis du får rester, kan du lage stekt ris til lunsj dagen etter. Varm opp en stekepanne til middels hør varme, tilsett litt olje, og ha i restene. Stek restene i 2–3 minutter, før du vender inn 1 egg og 1 ss soyasaus. Stek videre i 2 minutter.