Mager svinekam med ovnsbakte grønnsaker og soppsaus
35-45
Roede

Mager svinekam med ovnsbakte grønnsaker og soppsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
rødløk
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts

Mager svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
Olje
1 ts

Saus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 519 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt selleriroten og gulrøttene i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Mager svinekam: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
  4. Saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  5. God middag! 
  1. Ovnsbakte grønnsaker og poteter: 300 g Svinekjøtt: 125 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).