Vegetartacos med sopp, syltet rødløk og steinsoppaioli
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Vegetartacos med sopp, syltet rødløk og steinsoppaioli

4.03 (103)
Under 45 min
14 Ingredienser
Prøv denne fantastiske tacoen med hvitløksstekt sopp og bønner, sprø salat, tomat, lime, guacamole og en aioli full av smak i varme tortillaer.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Søtpotet
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Chipotlemiks
½ pakke
Olje
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Aromasopp
100 g
Hvitløksfedd
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Olje
1 ts
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
sopp-/porcinipulver
⅓ pakke
Minitortillaer
½–1 pakke
Guacamole
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 742 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl valgfri eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Skyll og kutt søtpoteten i staver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel søtpotetstavene, hvitløken og ønsket mengde av chipotlemiksen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i søtpotetstavene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Skyll, tørk og kutt salaten i tynne strimler. Kutt tomaten i terninger, og limen i båter. Ha grønnsakene på en tallerken.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skrell og finhakk resten av hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og hvitløken i omtrent 5 minutter. Ha i bønnene, og krydre med salt og pepper. La blandingen stå på lav varme fram til servering. 
 Smak til aiolien med ønsket mengde av steinsoppulveret. Rør om et par ganger før servering.
 Tilbered tortillaene som anvist på pakken. Fyll tortillaene med soppen og bønnene, grønnsakene og den syltede rødløken. Topp med guacamolen, saft fra limen og steinsoppaiolien. Server søtpotetstavene til retten.
2 stk Søtpotet og grønnsaker: 180 g Bønner og sopp: 100 g Guacamole: 1 ss Aioli: 1 ts Energiinnhold: ca. 460 kcal. 
God middag!