35-45
Vegetar
Lasagne med grønnsaks- og linsesaus, salat og urtedressing
Med den ferdige bechamelsausen går det enda kjappere å lage denne gode og mettende grønnsakslasagnen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- hvete
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- sukker
- olivenolje
Grønnsaks- og linsesaus
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Squash
1 stk
Linser
1 pakke
Hakkede tomater
400 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
½ pakke
Lasagne
Lasagneplater (Egg, Hvete)
150–200 g
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
Salat
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 675 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 100 g
- Protein 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili eller tørkede chiliflak i sausen for mer smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Grønnsaks- og linsesaus: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene, og kutt gulrøttene og squashen i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
- Grønnsaks- og linsesaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er blank. Tilsett gulrøttene, squashen, de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og kryddermiksen. Kok opp, og la sausen småkoke i 8 minutter. Tilsett linsene når det gjenstår 3 minutter av koketiden. Smak til med salt, pepper og sukker.
- Lasagne: Smør en ildfast form med olje. Begynn og avslutt med bechamelsausen, og fordel bechamelsausen, linsesausen og lasagneplatene lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Stek lasagnen i ovnen i 20 minutter.
- Salat: Skyll og tørk salaten. Bruk gjerne en salatslynge. Kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten, tomaten, litt olivenolje og salt i en salatbolle. Ha urtedressingen over salaten ved servering.
- God middag!
- Restetips: Lasagne er kjent for å være enda bedre på dag to!