20-30
Glutenfri
Vegetar
Indisk spinatgryte med halloumi
Halloumi er opprinnelig en kypriotisk ost, men den salte osten passer også perfekt i denne indiske spinatgryten, som et alternativ til paneer.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- hvitvinseddik
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Palak
Spinat
50 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Tomatpuré
½ pakke
Chiliflak
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
2½ dl
Hvitvinseddik
1 ss
Gulrotraita
Gulrot
1 stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
Servering
Daddelchutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 934 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til yoghurten med litt kardemomme, spisskummen og mynte.
- Basmatriris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Palak: Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell ingefæren, hvitløken og løken. Finriv ingefæren og hvitløken på et rivjern. Kutt løken og tomaten i terninger.
- Palak, fortsettelse: Varm opp en stor tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren, hvitløken, løken, garam masala-krydderet, tomatpuréen og ønsket mengde av chiliflakene i 3–4 minutter. Tilsett tomaten, 2½ dl vann, 1 ss hvitvinseddik og kokoskremen, og la det småkoke i 6–7 minutter. Ta kjelen av varmen, og ha i spinaten. Smak til med salt og pepper.
- Gulrotraita: Skrell og grovriv gulroten på et rivjern, og bland den med yoghurten i en serveringsskål. Smak til med salt.
- Halloumi: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Kutt osten i terninger. Stek halloumiterningene i omtrent 1–2 minutter på hver side, til de er gylne.
- Servering: Topp spinatgryten med halloumien og gulrotraitaen, og server daddelchutneyen til.