Vegetar
Søtpotetfajitas med tomatsalsa, kumminkrydret bønnepuré og rømme
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Three spice
1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Tyrkisk krydder
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Vann
1 dl
Olivenolje
1 ss
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Hvetetortillaer
1 pakke
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 883 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 121 g
- Protein: 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek bønnene i ovnen med grønnsakene, eller bland dem inn i salaten for en enklere tilberedning.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll, rens og kutt paprikaen og løken i strimler. Skyll og kutt søtpoteten i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, tacokrydderet og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og søtpotetene er møre. Vend grønnsakene underveis i steketiden, slik at de får en jevnere stekeoverflate. Vend inn tomatsalsaen før servering.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene og hvitløken i 3–4 minutter under omrøring.
Tilsett det tyrkiske krydderet, grønnsaksbuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 4 minutter. Knus bønnene lett med en gaffel. Smak til med salt og pepper. Ha bønnepuréen over i en serveringsskål, og topp med 1 ss olivenolje.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland tomaten og den strimlede kålsalaten i en salatbolle.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Skyll og kutt limen i båter. Server limebåtene og lettrømmen til retten.
God middag!