35-45
Roede
Glutenfri
Kyllingbryst med ovnsbakte poteter, sellerirot og peppersaus
Saftig kyllingbryst med sesongens ovnsbakte rotgrønnsaker og peppersaus. Sunn hverdagskos for hele familien!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte grønnsaker
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Sellerirot (Selleri)
300 g
Rødløk
1 stk
Oregano
1 pakke
Olje
1 ts
Ovnsbakt kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g
Olje
1 ts
Peppersaus
Peppersaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Servering
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 566 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 55 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll potetene. Skrell gulrøttene, selleriroten og rødløken. Kutt potetene i fire, rotgrønnsakene i jevnstore staver og rødløken i grove båter. Fordel potetene og grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, til de er gjennomstekte. Bland basilikum- og oreganokrydderet inn når det gjenstår omtrent 5 minutter av grønnsakene steketid.
- Ovnsbakt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. La kyllingen hvile i minst 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
- Peppersaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hell stekesjyen fra de ovnsbakte grønnsakene over i sausen.
- Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen, og strø den over retten ved servering.
- Kylling: 125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 180 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).