20-30
Glutenfri
Gratinerte nachos med bønner og kyllingkjøttdeig, hjemmelaget salsa og rømme
Meksikansk mat bugner av farger og smaker. Varme nachos med kylling og friske grønnsaker passer like bra til hverdag som til fest.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
- sukker
- olivenolje
Hjemmelaget salsa
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Bønner og kyllingkjøttdeig
Kidneybønner
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Three spice
1 pakke
Nachos
Nachochips
1 pakke
Revet ost (Melk)
100 g
Tilbehør
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1141 kcal
- Fett 62 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Hjemmelaget salsa: Skyll tomaten, korianderen og chilien. Skrell og finhakk rødløken. Kutt tomaten i små terninger. Grovhakk korianderen, og rens og kutt chilien i tynne skiver. Bland alt sammen i en bolle, klem over saften fra limen, og drypp over litt olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper.
- Bønner og kyllingkjøttdeig: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i bønnene og tacokrydderet. Stek det hele videre i 3–4 minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
- Nachos: Fordel nachosen på et stekebrett med bakepapir. Fordel kyllingkjøttdeigen og bønnene over chipsen, og topp med den revne osten. Stek nachosen i ovnen i 5–6 minutter, til osten har smeltet og er gyllen.
- Tilbehør: Server rømmen til retten.