20-30
Hvitløk- og estragonmarinert kyllinglår med bulgursalat og lett urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
Ovnsbakt kyllinglår med estragon
Rødløk
1 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Vann
1 dl
Bulgursalat
Bulgur (Hvete)
125 g
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss
Tilbehør
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 764 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingkjøttet er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen er på 70 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter. Da vil temperaturen være på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt kyllinglår med estragon: Skrell og kutt rødløken og selleriroten i grove terninger.
- Ovnsbakt kyllinglår med estragon, fortsettelse: Ha rødløken, selleriroten, kyllingen og 1 dl vann i en stor ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).
- Bulgursalat: Kok bulguren som anvist på pakken.
- Bulgursalat, fortsettelse: Skyll og kutt spinaten i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i båter. Bland spinaten og tomaten med den ferdigkokte bulguren. Vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper.
- Tilbehør: Server urtedressingen og sjyen fra den ildfaste formen til retten.