Hvitløk- og estragonmarinert kyllinglår med bulgursalat og lett urtedressing
20-30

Hvitløk- og estragonmarinert kyllinglår med bulgursalat og lett urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt kyllinglår med estragon

rødløk
Rødløk
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Vann
1 dl

Bulgursalat

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
spinat
Spinat
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Olivenolje
1 ss

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 703 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingkjøttet er på sitt tykkeste, og stek kyllingen til kjernetemperaturen er på 70 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter. Da vil temperaturen være på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt kyllinglår med estragon: Skrell og kutt rødløken og selleriroten i grove terninger. 
  3. Ovnsbakt kyllinglår med estragon, fortsettelse: Ha rødløken, selleriroten, kyllingen og 1 dl vann i en stor ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).  
  4. Bulgursalat: Kok bulguren som anvist på pakken.
  5. Bulgursalat, fortsettelse: Skyll og kutt spinaten i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i båter. Bland spinaten og tomaten med den ferdigkokte bulguren. Vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. 
  6. Tilbehør: Server urtedressingen og sjyen fra den ildfaste formen til retten.