20-30
Glutenfri
Tex-mex kylling bowl med lettsyltede grønnsaker, tomatsalsa og lettrømme
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- pepper
Chipotlekrydret kylling og mais
Maiskorn
1 pakke
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Chipotlemiks
1 pakke
Jasminris
Jasminris
125 g
Lettsyltede grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
⅔ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Guacamole
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
⅓ stk
Lime
½ stk
Til servering
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 842 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Chipotlekrydret kylling og mais: Hell laken av maisen. Ha kyllingen og kraften fra pakkene i en ildfast form sammen med maisen og chipotlekrydderet. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Lettsyltede grønnsaker: Skrell og skjær lange bånd av gulrøttene med en mandolin eller skreller (se tips). Skrell og kutt ⅔ av rødløken i tynne skiver. Vend gulrøttene og rødløken i en bolle med saft fra halve limen og 1 ts sukker.
- Guacamole: Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Finhakk resten av rødløken. Ha avokadoen i en skål, og mos det sammen med en gaffel. Vend inn tomaten og rødløken, og smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper.
- Til servering: Fordel risen i boller med kyllingen og maisen, og topp med guacamolen, de lettsyltede grønnsakene, lettrømmen og tomatsalsaen.