Bibimbap med soyastekt sopp, kimchi og stekt egg
30-40
Laktosefri
Vegetar

Bibimbap med soyastekt sopp, kimchi og stekt egg

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • bygg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • soyasaus
  • olivenolje
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kimchi

ingefær
Ingefær
1 bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gochujang paste
Gochujang paste (Soya, Bygg, Hvete)
½ pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ts

Speilegg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Soyastekt sopp

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
aromasopp
Aromasopp
200 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss

Spinatsalat

spinat
Spinat
50 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts

Gochujangsaus

gochujang paste
Gochujang paste (Soya, Bygg, Hvete)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 535 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gochujang pasten er en sterk chilisaus. Smak deg fram til en passende styrke.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Kimchi: Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Ha dem i en skål, og bland inn halvparten av gochujang pasten, 1 ss av tomatpurèen, 1 ss eddik og 2 ts sukker. Grovhakk kinakålen, og bland den godt sammen med ingefæren og hvitløken.
  3. Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i omtrent 3 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt. Legg eggene over på en tallerken. 
  4. Soyastekt sopp: Skrell og finhakk hvitløken. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett litt olje, halvparten av sesamfrøene, hvitløken og 1 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 1 minutt. 
  5. Spinatsalat: Skyll og tørk spinaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn resten av sesamfrøene, 1 ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt. 
  6. Gochujangsaus: Rør sammen resten av gochujang pasten, 3 ss soyasaus og 1 ts sukker i en liten skål. 
  7. Fordel risen, kimchien, soppen og spinatsalaten i skåler. Topp med speileggene og gochujangsausen.