Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- bygg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- soyasaus
- olivenolje
- olje
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Kimchi
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gochujang paste (Soya, Bygg, Hvete)
½ pakke
Tomatpuré
1 ss
Delt kinakål
200 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ts
Speilegg
Egg (Egg)
2 stk
Soyastekt sopp
Hvitløksfedd
1 stk
Aromasopp
200 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Spinatsalat
Spinat
50 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pakke
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Gochujangsaus
Gochujang paste (Soya, Bygg, Hvete)
½ pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss
Sukker
1 ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 535 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gochujang pasten er en sterk chilisaus. Smak deg fram til en passende styrke.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kimchi: Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Ha dem i en skål, og bland inn halvparten av gochujang pasten, 1 ss av tomatpurèen, 1 ss eddik og 2 ts sukker. Grovhakk kinakålen, og bland den godt sammen med ingefæren og hvitløken.
- Speilegg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i omtrent 3 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt. Legg eggene over på en tallerken.
- Soyastekt sopp: Skrell og finhakk hvitløken. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett litt olje, halvparten av sesamfrøene, hvitløken og 1 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 1 minutt.
- Spinatsalat: Skyll og tørk spinaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn resten av sesamfrøene, 1 ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt.
- Gochujangsaus: Rør sammen resten av gochujang pasten, 3 ss soyasaus og 1 ts sukker i en liten skål.
- Fordel risen, kimchien, soppen og spinatsalaten i skåler. Topp med speileggene og gochujangsausen.