Thailand
Laktosefri
Glutenfri
Thailandsk massaman-curry med utbenet kyllinglår
poteter og risNy oppskrift
Under 45 min
15 Ingredienser
Denne thailandske curryen har en deilig varme og rund spice, som passer perfekt på kalde vinterdager. Alle ingredienser er kokt i curryen for ekstra mye smak.
Denne thailandske curryen har en deilig varme og rund spice, som passer perfekt på kalde vinterdager. Alle ingredienser er kokt i curryen for ekstra mye smak.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Sitrongress
1 stk
Lime
1 stk
Kyllinglårfilet
320 g
Massaman currypaste
½–1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
2 dl
Jasminris
135 g
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Peanøtter
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 953 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 109 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok curryen uten lokk for en tykkere konsistens. Tilpass vannmengden i curryen etter eget ønske.
Skrell potetene og gulroten, og kutt dem i store terninger. Skyll og kutt de grønne bønnene i to. Skrell og kutt løken i båter. Skyll og bank sitrongresset mot fjølen, eller knus det med knivbladet, og kutt det i fire. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og ha skallet over i en skål. Del limen i to, og kutt den ene halve delen i fire båter. Del kyllingen i biter på størrelse med potetene.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på den ene siden, eller til den er gyllen. Krydre med litt salt og pepper, snu kyllingen og ha i gulroten, potetene og løken. Tilsett currypasten og sitrongresset, og la det hele frese i omtrent 1 minutt. Bland maisstivelsen, 2 dl vann og kokoskremen i en skål, og ha det i gryten. Kok opp, og la den småkoke under lokk i omtrent 15 minutter, til grønnsakene er møre og kyllingen er gjennomkokt. Vend inn aspargesbønnene, og smak til gryten med soyasausen, limeskallet og saften fra den halve limen.
Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og kutt chilien i tynne ringer. Server risen, korianderen, limebåtene, chilien og peanøttene til retten.
God middag!
