Kyllingform med poteter, currysjy og eple- og koriandertopping
30-40
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingform med poteter, currysjy og eple- og koriandertopping

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • vann
  • salt
  • pepper

Asiatisk kyllingform

rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
squash
Squash
1 stk
poteter
Poteter
350 g
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
karri
Karri
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
1 dl

Eple- og koriandertopping

grønt eple
Grønt eple
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 609 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i en middels varm, tørr stekepanne. Det tar omtrent 2 minutter. Da får du fram den gode smaken.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Asiatisk kyllingform: Skrell rødløken, rens paprikaen, og skyll squashen og potetene. Kutt potetene, rødløken, paprikaen og squashen i grove biter. Kutt kyllingen i store terninger.
  3. Asiatisk kyllingform, fortsettelse: Fordel grønnsakene og kyllingen i en stor ildfast form. Vend inn ingefærblandingen, karrien, 2 ss soyasaus og litt salt. Sett formen i ovnen, og stek det hele i til sammen 30 minutter. Vend om på grønnsakene og kyllingen underveis, for et jevnere resultat. Bland ut hønsebuljongen i 1 dl vann, og ha det over i formen når det gjenstår 10 minutter av steketiden. 
  4. Eple- og koriandertopping: Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen epleterningene, korianderen og sesamfrøene i en skål (se tips).
  5. God middag! 
  1. Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Kylling: 120 g Sjy: 2 ss Topping: 2 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).