Storfe- og soppgryte med grønnkål, poteter og rørte tyttebær
30-40
Roede
Laktosefri

Storfe- og soppgryte med grønnkål, poteter og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • margarin
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • soyasaus

Storfe- og soppgryte

rødløk
Rødløk
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
storfestrimler
Storfestrimler
250 g
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
1 pakke
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Margarin (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Vann
4 dl

Poteter og gulrøtter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 516 kcal
  • Fett 11 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag potetmos av potetene. Mos dem sammen med litt margarin og melk, til ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper.

  1. Storfe- og soppgryte: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire.
  2. Poteter og gulrøtter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Ha i litt ekstra vann, slik at det er plass til gulrøttene. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem sammen med potetene de siste 5–7 minuttene av koketiden. 
  3. Storfe- og soppgryte, fortsettelse: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 5 minutter. Ha det over i en skål. Skru opp til høy varme, og stek kjøttet i omtrent 1 minutt. Stek det gjerne i to omganger. Ha løken og soppen tilbake i gryten, og tilsett 2 ss margarin. Rør inn oksebuljongen, soppulveret og 2 ss hvetemel. Tilsett 4 dl vann, litt og litt, under omrøring, og kok opp. Tilsett grønnkålen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med pepper og litt salt eller soyasaus.    
  4. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten. 
  1. Gryte: 250 g Potet: 150 g Gulrot: 150 g Rørte tyttebær: 1 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).