25-35
Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
650 g
Panering
1 pakke
Smør (Melk)
2–3 ss
Råkost
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Tilbehør
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 861 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt purre, vårløk eller gressløk i det smeltede smøret før servering.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Fiskegrateng: Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 2–3 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
- Råkost: Grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i biter. Bland sammen gulrøttene og appelsinbitene i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Smeltet smør: Smelt 2–3 ss smør i en liten kjele (se tips).
- Tilbehør: Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø den over retten ved servering.