Grønnsakssuppe med vossakorv, rotgrønnsaker og flatbrød
4.22 (91)
Under 45 min
8 Ingredienser
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etterpå.
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etterpå.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Vossakorv
250 g
Vann
1 l
Bladpersille
½ bunt
Røros-flatbrød
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 589 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du lar suppen koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Server godt smør eller rømme til flatbrødet.
Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen.
Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i skiver. Skrell bakepoteten, kålroten og gulrøttene, og kutt dem i terninger. Trekk skinnet av pølsen, og skjær den i biter.
Ha potetene, gulrøttene og kålroten i kjelen fra punkt 1. La suppen småkoke på lav varme i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha pølsen og purren i suppen når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper. Om suppen blir for tykk, kan du ha i litt mer vann.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Server persillen og flatbrødet til retten.
God middag!