Grønnsakssuppe med vossakorv, rotgrønnsaker og flatbrød

Grønnsakssuppe med vossakorv, rotgrønnsaker og flatbrød

4.22 (91)
Under 45 min
8 Ingredienser
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne retten smaker minst like godt dagen etterpå.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kålrot
300 g
Gulrøtter
2 stk
Vossakorv
250 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 l
Bladpersille
½ bunt
Røros-flatbrød
1 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 589 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du lar suppen koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Server godt smør eller rømme til flatbrødet.

 Kok opp 1 liter vann i en stor kjele, og ha i grønnsaksbuljongen.
Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i skiver. Skrell bakepoteten, kålroten og gulrøttene, og kutt dem i terninger. Trekk skinnet av pølsen, og skjær den i biter.    
 Ha potetene, gulrøttene og kålroten i kjelen fra punkt 1. La suppen småkoke på lav varme i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Ha pølsen og purren i suppen når det gjenstår 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper. Om suppen blir for tykk, kan du ha i litt mer vann. 
 Skyll, tørk og grovhakk persillen. Server persillen og flatbrødet til retten.
God middag!