Konfiterte kyllinglår med balsamicobakt fiken, sellerirotrisotto og rosettkål
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Konfiterte kyllinglår med balsamicobakt fiken, sellerirotrisotto og rosettkål

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Konfiterte kyllinglår

konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g

Sellerirotrisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
200 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
risottoris
Risottoris
150 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
5 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Smør (Melk)
½ ss

Balsamicobakt fiken

fiken
Fiken
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke

Rosettkål

rosettkål
Rosettkål
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1154 kcal
  • Fett 71 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Konfiterte kyllinglår: Ha kyllingen og kraften fra pakken over i en ildfast form. Del kyllinglårene i to i leddet, og stek dem i ovnen i omtrent 25 minutter.   
  3. Sellerirotrisotto, forberedelse: Skrell og finhakk sjalottløken. Skrell og kutt selleriroten i terninger. Kok opp 5 dl vann, og bland inn 1 ss eddik og grønnsaksbuljongen.       
  4. Sellerirotrisotto: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, selleriroten og risottorisen i 3 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet én øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta til risottoen har kokt i 15–18 minutter, og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann dersom risottoen blir for tykk. 
  5. Balsamicobakt fiken: Del fikenen i to eller fire. Ta ut kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid, og legg fikenen med snittflaten opp i formen med kyllingen. Fordel balsamicovinaigretten over fikenen, og stek det hele i ovnen i 5 minutter til. Server sjyen fra den ildfaste formen til retten som saus.   
  6. Rosettkål: Skyll, tørk og rens rosettkålen. Del rosettkålen i to hvis den er stor. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek rosettkålen og hvitløken i 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper.  
  7. Sellerirotrisotto, fortsettelse: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend inn osten og ½ ss smør i risottoen, og smak til med salt og pepper.