Laktosefri
Kyllingkjøttdeig med daddelchutney, paprika og jasminris
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Jasminris
125 g
Rød paprika
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
½ pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Daddelchutney
1 glass
Lettmajones
1 pakke
Lime
1 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 889 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 97 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en mildere majones, kan soya- og ingefærsausen sløyfes, og kun brukes til kyllingen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll, rens og strimle paprikaen tynt. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer.
Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den videre til den er gjennomstekt. Smak til med litt salt og pepper. Tilsett daddelchutneyen og vårløken. Skyll og rist ut glasset med chutney med litt vann, og ha i stekepannen. La pannen stå på svak varme i omtrent 2 minutter, under omrøring.
Vend inn paprikaen og gulrøttene, og la det hele stå på lav varme frem til servering.
Ha lettmajonesen i en skål og bland inn saften fra halve limen og halve pakken med soya- og ingefærsausen. Smak til med pepper. Del resten av limen i båter. Skyll og hakk korianderen grovt.
Smak til kyllingkjøttdeigen og grønnsakene med resten av soya- og ingefærsausen. Topp med limemajonesen, peanøttene og korianderen. Server limebåtene ved siden av. God middag!
God middag!