20-30
Laktosefri
Glutenfri
Marinert svinefilet med ovnsbakte poteter, smørstekt kål og tomatsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Ovnsbakte poteter
Småpoteter
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Tomatsalat
Cherrytomater
½–1 pakke
Gul løk
1 stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ ss
Marinerte svinefileter
Marinerte filetstykker av svin
300 g
Smørstekt kål
Finsnittet hodekål
150 g
Smør (Melk)
1 ss
Servering
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 671 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også krydre aiolien med urtemiksen, og bruke den som en dip til potetene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll potetene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen i potetene, når de er ferdigstekte.
- Tomatsalat: Skyll tomatene, og skrell og finhakk løken. Ha grønnsakene over i en serveringsskål og bland inn ½ ss olivenolje, saft fra sitronen, og litt salt og pepper.
- Marinerte svinefileter: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 5 minutter.
- Smørstekt kål: Varm opp stekepannen fra punkt 4 til høy varme, og ha i litt ny olje. Tilsett kålen og stek den i omtrent 3 minutter under omrøring. Vend inn 1 ss smør, og la kålen stå på svak varme frem til servering. Smak til med litt salt og pepper.
- Servering: Server aiolien til retten. God middag!