Kyllinglår med røkt chilimix, urtepoteter og maiskrem
Laktosefri
Glutenfri

Kyllinglår med røkt chilimix

urtepoteter og maiskrem
3.99 (69)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Kyllinglår
520 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
1 ss
Sukker
½ ss
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Brokkoli
½–1 stk
Mais
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Melk
1 dl
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
790 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra saftig kylling kan du bruke et steketermometer og sette i den tykkeste delen av kyllingen. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen er på 65 °C, og la kjøttet hvile i 5 minutter før servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Del kyllinglårene i to ved leddet. Ha 1 ss olje i en bolle og rør inn den røkte chilimixen, ½ ss sukker og litt salt. Vend kyllingen i oljen, og fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gjennomstekt.    
 Skyll og del potetene i fire. Skrell gulrøttene og løken. Del løken i båter og gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og urtemiksen. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha litt olje, salt og pepper på brokkolien, og ha den på stekebrettet med potetene når det gjennstår 15 minutter av steketiden. 
 Hell vannet av maisen. Skrell og finhakk hvitløken. Ha maisen, hvitløken og 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og la det småkoke i 2 minutter. Kjør maisen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.  
 Server stekesjyen fra kyllingen til retten.
God middag!