Hyse med rødvinssaus, bakte potetskiver med grønnkål og gulrotpuré
20-30

Hyse med rødvinssaus, bakte potetskiver med grønnkål og gulrotpuré

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetskiver med grønnkål

poteter
Poteter
350 g
rødløk
Rødløk
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Gulrotpuré

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Smør (Melk)
1 ss

Stekt hyse

hysefilet
Hysefilet (Fisk)
325 g

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 470 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle tilberedningen, kan fisken og gulrøttene bakes i ovnen sammen med løken og potetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Fordel potetene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
  3. Gulrotpuré: Sett over en kjele med vann til koking av gulrøttene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok dem i omtrent 10 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og kjør gulrøttene og 1 ss smør til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.     
  4. Stekt hyse: Skyll og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er godt brunet og flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre fisken med salt og pepper. 
  5. Potetskiver med grønnkål, fortsettelse: Bland grønnkålen med potetene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.   
  6. Rødvinssaus: Varm opp sausen i en liten kjele under omrøring. 
  7. God middag!