Roede
Glutenfri
Vegetar
Tikka masalakrydrede linser
med kachumbersalat, mangochutney og mandelskiverNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Søtpotet
1 stk
Olje
1 ts
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Grønne linser
1 pakke
Tikka masala-paste
1 glass
Hakkede tomater
1 boks
Yoghurt naturell
150 g
Vann
1 dl
Olje
1 ts
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Mynte
1 bunt
Rødløk
½ stk
Sitron
1 stk
Mandelskiver
½–1 pakke
Mangochutney
½–1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 572 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne yoghurten ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i skiver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek søtpotetskivene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og finhakk hvitløken og halvparten av rødløken. Skyll linsene i et dørslag. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og rødløken i omtrent 3 minutter. Tilsett tikka masala-pasten, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i de hakkede tomatene og 1 dl vann, og kok opp. Tilsett linsene og la det småkoke frem til servering. Rør inn yoghurten rett før servering, den skal ikke koke. Smak til med salt og pepper.
Skyll agurken, tomaten og mynten. Kutt agurken i terninger, tomatene i tynne båter, resten av rødløken i tynne skiver og grovhakk mynten. Ha alt i en serveringsskål og skvis over saften fra sitronen. Krydre med salt og pepper.
Topp retten med mandelskivene, og server mangochutneyen til retten.
100 g Linser: 200 g Salat: 150 g Mangochutney: 1 ts Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen.
God middag!