Tikka masalakrydrede linser med kachumbersalat, mangochutney og mandelskiver

Roede

Glutenfri
Vegetar

Tikka masalakrydrede linser

med kachumbersalat, mangochutney og mandelskiver
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mandler
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Søtpotet
1 stk
Olje
1 ts
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Grønne linser
1 pakke
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Hakkede tomater
1 boks
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Olje
1 ts
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Mynte
1 bunt
Rødløk
½ stk
Sitron
1 stk
Mandelskiver
½–1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Mangochutney
½–1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
572 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne yoghurten ved siden av.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt søtpoteten i skiver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek søtpotetskivene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og finhakk hvitløken og halvparten av rødløken. Skyll linsene i et dørslag. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og rødløken i omtrent 3 minutter. Tilsett tikka masala-pasten, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i de hakkede tomatene og 1 dl vann, og kok opp. Tilsett linsene og la det småkoke frem til servering. Rør inn yoghurten rett før servering, den skal ikke koke. Smak til med salt og pepper. 
 Skyll agurken, tomaten og mynten. Kutt agurken i terninger, tomatene i tynne båter, resten av rødløken i tynne skiver og grovhakk mynten. Ha alt i en serveringsskål og skvis over saften fra sitronen. Krydre med salt og pepper.
 Topp retten med mandelskivene, og server mangochutneyen til retten.
100 g Linser: 200 g Salat: 150 g Mangochutney: 1 ts Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen.
God middag!