Sprøstekt kyllinglår med bulgur, tomatsalat og krydderyoghurt

Sprøstekt kyllinglår med bulgur, tomatsalat og krydderyoghurt

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Tomatpuré
1 pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Tomater
2 stk
Persille
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 745 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tomatsalaten kan stekes i litt olje til en kompott hvis du ønsker et varmt tilbehør.

 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør i bulguren før servering.  
 Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen. Ha yoghurten og persilladen i en liten skål, og smak til med sitronskallet og litt saft fra sitronen.
Del kyllinglårene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 4 minutter eller til skinnet er sprøtt. Krydre med salt og pepper. Snu kyllingen og stek den videre i omtrent 3 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
Skyll tomatene og persillen, og skrell løken. Kutt tomatene i grove biter, løken i skiver og plukk persillebladene fra stilkene. Ha det hele i en serveringsskål og krydre med litt salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og press over resten av saften fra sitronen.
God middag! 
God middag!