Krydret kylling med tomatbulgur og gulrotsalat med yoghurt og mynte
Roede

Krydret kylling med tomatbulgur og gulrotsalat med yoghurt og mynte

4.28 (109)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • salt
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Tomatpuré
1 pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2 ½ dl
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Mynte
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 546 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 54 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og kutt halve rødløken i båter. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den får litt stekeskorpe. Krydre med persilladen, og legg kyllingen over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen og stek paprikaen og løkbåtene i 2 minutter. Legg grønnsakene over på tallerkenen med kyllingen.
 Varm opp stekepannen fra steg 1 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Ha i tomatpuréen og bulguren, og stek det i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. La bulguren småkoke på lav varme under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Legg i kyllingen og grønnsakene, dekk med lokk, og la det stå på svak varme i 5 minutter til, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skrell og kutt lange bånd av gulrøttene med en skreller eller ostehøvel. Kutt resten av rødløken i tynne skiver. Skyll og grovhakk ønsket mengde av mynten. Ha gulrotbåndene og rødløken i en skål, og vend inn yoghurten og mynten. Smak til med litt salt, og topp med chiliflakene.  
Vel bekomme!
150 g Tomatbulgur: 150 g Gulrotsalat: 100 g Energiinnhold: ca. 360 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!