Godt og rimelig
Laktosefri
Vegetar
Grønnsaks- og kikertgryte
med nudler og peanøtter4.03 (93)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
 - Hvete·
 - Peanøtter·
 - Nøtter·
 - Soya·
 - Selleri
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - vann
 
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Selleristang
1 stk
Kikerter
380 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Maisstivelse
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
2 dl
Eggnudler
125 g
Peanøtter
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 702 kcal
 - Fett:
 - 27 g
 - Karbohydrater:
 - 85 g
 - Protein:
 - 29 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en mer barnevennlig rett, kan du ha i mindre av currypasten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av nudlene. 
 Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell gulrøttene og løken, og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og sellerien i små terninger, og grovhakk løken. Sil og skyll kikertene. Fordel kikertene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek kikertene og brokkolien i ovnen i 10–15 minutter, til de er gylne og sprø. 
 Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene og sellerien i omtrent 2 minutter. Tilsett currypasten og buljongen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Bland maisstivelsen i en kopp med  2 dl vann, og ha det i gryten sammen med kokoskremen. La gryten få et oppkok, skru ned varmen, og la gryten småkoke i omtrent 15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til med soyasausen og pepper. 
 Tilbered nudlen som anvist på pakkene i vannet fra punkt 1. 
 Topp retten med peanøttene og de bakte grønnsakene.
God middag!
