Reinsdyrkjøttboller i steinsoppsaus med poteter, kokte grønnsaker og rørte tyttebær
3.86 (108)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- hvetemel
- salt
- olje
Poteter
350 g
Reinsdyrkjøttboller
300 g
Lettmelk
2½ dl
Oksebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Vann
1 dl
Hvetemel
1 ss
Glutenfri soyasaus
½ pose
Brokkoli
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 637 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en raskere tilberedning kan potetene deles i mindre biter og kokes sammen med grønnsakene.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.
Ha melken og 1 dl vann i et litermål. Visp inn 1 ss hvetemel, oksebuljongen, 1 ss soyasaus og soppulveret, og hell blandingen over i stekepannen med kjøttbollene. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til sausen tykner, og kjøttbollene er gjennomvarme.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og del gulrøttene i skiver. Kok brokkolien og gulrøttene i 3–4 minutter, eller til det er mørt.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!