Reinsdyrkjøttboller i steinsoppsaus med poteter, kokte grønnsaker og rørte tyttebær

Reinsdyrkjøttboller i steinsoppsaus med poteter, kokte grønnsaker og rørte tyttebær

3.86 (108)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • hvetemel
  • salt
  • olje
Poteter
350 g
Reinsdyrkjøttboller
300 g
(Melk, Laktose)
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Vann
1 dl
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Brokkoli
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 637 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en raskere tilberedning kan potetene deles i mindre biter og kokes sammen med grønnsakene.

Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe. 
 Ha melken og 1 dl vann i et litermål. Visp inn 1 ss hvetemel, oksebuljongen, 1 ss soyasaus og soppulveret, og hell blandingen over i stekepannen med kjøttbollene. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til sausen tykner, og kjøttbollene er gjennomvarme.    
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og del gulrøttene i skiver. Kok brokkolien og gulrøttene i 3–4 minutter, eller til det er mørt.
 Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!