Glutenfri
Crispy laks med ingefærstekt brokkoli, ris og sweet chili-dressing
4 (268)
Under 30 min
8 Ingredienser
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer, som i tillegg er rask å lage. Og husk at alt som er panert er barnas favoritt!
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer, som i tillegg er rask å lage. Og husk at alt som er panert er barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
125 g
Egg
1 stk
Panering
1 pakke
Laksefilet
270 g
Ingefær
1 bit
Brokkoli
1 stk
Soyasaus
2 ss
Lettrømme
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 971 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 106 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken, eller i en frysepose. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 8–10 minutter. Ta fisken ut, og la den hvile frem til servering.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha brokkolien og halvparten av ingefæren i en smurt ildfast form, og bland inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek brokkolien i ovnen sammen med fisken i 12–15 minutter.
Bland rømmen og chilisausen i en serveringsskål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
God middag!