Crispy laks med ingefærstekt brokkoli, ris og sweet chili-dressing
Glutenfri

Crispy laks med ingefærstekt brokkoli, ris og sweet chili-dressing

4 (268)
Under 30 min
8 Ingredienser
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer, som i tillegg er rask å lage. Og husk at alt som er panert er barnas favoritt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Jasminris
125 g
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Ingefær
1 bit
Brokkoli
1 stk
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
971 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
106 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken, eller i en frysepose. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 8–10 minutter. Ta fisken ut, og la den hvile frem til servering. 
 Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha brokkolien og halvparten av ingefæren i en smurt ildfast form, og bland inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek brokkolien i ovnen sammen med fisken i 12–15 minutter.
Bland rømmen og chilisausen i en serveringsskål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
God middag!