35-45
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Svinefilet med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus
Filetstykke av svin. Rotgrønnsaker som blir søte når de bakes i ovnen. En rund rødvinssaus som bare skal varmes opp. Mums.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Ovnsbakte grønnsaker
Poteter
350 g
Sellerirot (Selleri)
300 g
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts
Helstekt svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Olje
½ ts
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 524 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek det til det har 62 grader i kjernetemperatur. La det hvile seg opp til 68–70 grader.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt selleriroten og rødbeten i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Helstekt svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent (se tips). Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer det i skiver.
- Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!
- Ovnsbakte grønnsaker og poteter: 300 g Filetstykke av svin: 125 g Rødvinssaus: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).