Kyllingwok med sataysaus, grønnkål og svart ris
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingwok med sataysaus, grønnkål og svart ris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

svart ris
Svart ris
125 g

Sataywok

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
kokoskrem
Kokoskrem
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
½–1 stk
strimlet kyllingfilet
Strimlet kyllingfilet
300 g
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
Vann
½ dl
Soyasaus (Soya)
2 ss

Topping

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 597 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene lett gylne i en middels varm og tørr stekepanne, for mer smak.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Sataysaus: Ha ½ dl vann, peanøttene, kokoskremen, chiliflakene og 2 ss soyasaus i et litermål. Kjør det sammen med en stavmikser.
  3. Sataywok, fortsettelse: Skrell og kutt gulrøttene og rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett gulrøttene og rødløken, og wok videre i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett så grønnkålen, og krydre med litt salt og pepper. Hell på sataysausen, og kok opp.    
  4. Topping: Topp retten med sesamfrøene. 
  1. Wok: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).