Red curry med linser, søtpotet, spinat og peanøtter
35-45
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Red curry med linser, søtpotet, spinat og peanøtter

Denne retten er en one pot-wonder. Her skal du ha alle ingrediensene i en kjele, og mens den koker, får grønnsakene deilig smak av curry og peanøtter.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Red curry

søtpotet
Søtpotet
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønne linser
Grønne linser
1 pakke
rød currypaste
Rød currypaste
1 pakke
sataysaus uten nøtter
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
Vann
3½ dl

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 550 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Red curry: Skrell søtpoteten, løken og hvitløken. Finhakk hvitløken. Kutt løken og søtpotetene i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
  2. Red curry, fortsettelse: Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Ha i løken, hvitløken og søtpotetterningene, og stek dem i omtrent 4 minutter. Tilsett 2 ts av currypasten, og stek det hele i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Vend inn 2 ss av sataysausen, grønnsaksbuljongen og 3½ dl vann, og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett linsene, kokoskremen og spinaten helt mot slutten av koketiden. Når spinaten har falt sammen, er gryten klar. Smak eventuelt til med litt mer av currypasten, sataysausen, salt og pepper. 
  3. Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og de hakkede peanøttene.