35-45
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Red curry med linser, søtpotet, spinat og peanøtter
Denne retten er en one pot-wonder. Her skal du ha alle ingrediensene i en kjele, og mens den koker, får grønnsakene deilig smak av curry og peanøtter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Peanøtter,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Red curry
Søtpotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Rød currypaste
1 pakke
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Spinat
50 g
Vann
3½ dl
Topping
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 550 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Red curry: Skrell søtpoteten, løken og hvitløken. Finhakk hvitløken. Kutt løken og søtpotetene i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
- Red curry, fortsettelse: Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Ha i løken, hvitløken og søtpotetterningene, og stek dem i omtrent 4 minutter. Tilsett 2 ts av currypasten, og stek det hele i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Vend inn 2 ss av sataysausen, grønnsaksbuljongen og 3½ dl vann, og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett linsene, kokoskremen og spinaten helt mot slutten av koketiden. Når spinaten har falt sammen, er gryten klar. Smak eventuelt til med litt mer av currypasten, sataysausen, salt og pepper.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og de hakkede peanøttene.