Kremet kjøttgryte med sjampinjong, potetmos og rørte tyttebær
15-20
Glutenfri

Kremet kjøttgryte med sjampinjong, potetmos og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Kremet kjøttgryte

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
maisstivelse
Maisstivelse
½–1 pakke
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
3 ss
Vann
3 dl

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 854 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også smake til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra god smak.

  1. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  2. Kremet kjøttgryte, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.
  3. Kremet kjøttgryte: Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i omtrent 2 minutter, til den nesten er gjennomstekt. Ha kjøttdeigen på en tallerken.
  4. Kremet kjøttgryte, fortsettelse: Stek grønnsakene fra punkt 2 i fettet fra kjøttdeigen i 3–4 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp. Tilsett maisjevningen, urtemiksen, oksebuljongen, 3 dl vann og crème fraîchen i gryten, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med pepper og eventuelt salt eller soyasaus. 
  5. Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  6. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.