Glutenfri
Meksikanskkrydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Svart ris
125 g
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
270 g
Mexican BBQ
1 pakke
Lime
½ stk
Lettrømme
75–150 g
Koriander
½ bunt
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 945 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil spare tid, kan du koke maisen i vannet med risen i omtrent 2 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken. Hell laken av maisen. Skrell og kutt rødløken i små terninger. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Ha maisen over i en serveringsskål.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med det meksikanske grillkrydderet og litt salt.
Ha den ferdigkokte risen, tomaten og løken over i skålen med maisen. Press over saften fra den halve limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og den grovhakkede korianderen.
Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene, rømmen og resten av korianderen til retten. Knus tortillachipsene over, eller server dem til retten.
God middag!