Meksikansk bowl med pulled pork, bønner og guacamole
20-30
Glutenfri

Meksikansk bowl med pulled pork, bønner og guacamole

Dekk middagsbordet til meksikansk fest en vanlig ukedag med denne bowlen. Pulled pork med smak av jalapeño gir et nydelig sting til retten.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

    Fullkornsris

    fullkornsris
    Fullkornsris
    125 g

    Pulled jalapeño pork

    Sous vide svinebog med jalapeno
    Sous vide svinebog med jalapeno
    300 g
    chiliflak
    Chiliflak
    1 pakke
    svarte bønner
    Svarte bønner
    1 pakke

    Meksikansk bowl

    tomat
    Tomat
    1 stk
    rødløk
    Rødløk
    ½ stk
    mais
    Mais
    1 pakke
    lime
    Lime
    1 stk
    guacamole
    Guacamole
    1 pakke
    lett urtedressing
    Lett urtedressing (Melk, Laktose)
    75 g
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 730 kcal
    • Fett 28 g
    • Karbohydrater 77 g
    • Protein 43 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Server chiliflakene ved siden av retten hvis du ikke er så glad i sterk mat.

    1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
    2. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
    3. Pulled jalapeño pork: Ha kjøttet og kraften fra pakken over i en ildfast form. Dryss over chiliflakene (se tips), og stek kjøttet midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Sil laken av bønnene, skyll dem i kaldt vann, og ha dem i formen sammen med kjøttet de siste 5 minuttene av kjøttets steketid. Riv det ferdigstekte kjøttet fra hverandre med to gafler.
    4. Meksikansk bowl: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og kutt løken i strimler. Sil laken av maisen. Kutt limen i båter. Fordel risen i to boller, og fordel kjøttet, bønnene, tomaten, løken og maisen oppå. Topp retten med guacamolen og urtedressingen, og server limebåtene til retten.