15-20
Grove karbonader med ovnsbakte poteter, ertestuing og løksjy
Karbonader med løksjy og ertestuing. Her får du det meste ferdiglaget og klart til en herlig hverdagsmiddag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- olje
- soyasaus
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Småpoteter
300 g
Ertestuing
Ertestuing (Melk, Laktose)
1 pakke
Grove karbonader
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Løksjy
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
3 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 815 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket hvitløk med potetene før du ovnsbaker dem for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Ertestuing: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Grove karbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha karbonadene over i en ildfast form, og stek dem i ovnen sammen med potetene de siste omtrent 5 minuttene av potetenes steketid.
- Løksjy: Skrell løken, og kutt den i to og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Ha i litt ny olje, og bland inn 1 ss hvetemel. Ha i 3 dl vann og oksebuljongen, og la sjyen småkoke i 2–4 minutter. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
- Ertestuing, fortsettelse: Ha ertestuingen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- God middag!