Kyllingburrito med svarte bønner, avokadodressing, tortillachips og tomat- og maissalat
4.17 (78)
Under 35 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Gul løk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Three spice
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Hvetetortillaer
4 stk
Vann
1 dl
Rød chili
½ stk
Gul løk
½ stk
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Guacamole
½ pakke
Lett urtedressing
½ pakke
Lime
½ stk
Tortillachips
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1029 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 116 g
- Protein: 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rull ferdig burritoene med kjøttfyllet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og stek burritoene i et par minutter på hver side. Da får du en sprøere burrito.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skrell og kutt halve løken i skiver. Skyll bønnene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe, og del kjøttdeigen i mindre biter.
Tilsett løken og bønnene. Krydre med ønsket mengde av tacokrydderet, og ha i tomatsalsaen og 1 dl vann. Smak til med salt. La det hele småkoke på middels lav varme frem til servering.
Skyll chilien, del den i to og fjern frøene. Finkutt chilien og resten av løken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll maiskornene. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter før servering.
Bland guacamolen og urtedressingen i en serveringsskål.
Kutt resten av limen i båter. Server limen og tortillachipsene til retten.
God middag!