Ovnsbakt torskefilet med hvitløkspoteter og glaserte gulrøtter
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt torskefilet med hvitløkspoteter og glaserte gulrøtter

Her serverer vi den tradisjonelle torsken med eple- og dillvinaigrette. Kombinert med glaserte gulrøtter og hvitløkspoteter, er dette en rett full av smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Hvitløkspoteter

poteter
Poteter
350 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
Smør (Melk)
1 ss

Ovnsbakt torsk

torskefilet med skinn
Torskefilet med skinn (Fisk)
325 g

Glaserte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Sukker
½ ts
Smør (Melk)
½ ss

Eple- og dillvinaigrette

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
dill
Dill
1 bunt
sitron
Sitron
1 stk
Olivenolje
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 569 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan også stekes i en stekepanne med litt smør for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Hvitløkspoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Skrell og finhakk hvitløken. Ha hvitløken og 1 ss smør i kjelen sammen med potetene, og stek potetene i 1–2 minutter til. Krydre med salt og pepper. 
  3. Ovnsbakt torsk: Krydre fisken med litt salt, og legg den med skinnsiden opp i en smurt ildfast form. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og skinnet lett kan dras av.
  4. Glaserte gulrøtter: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene i 2–3 minutter. Sil av vannet, og ha gulrøttene tilbake i kjelen. Tilsett ½ ts sukker og ½ ss smør, og varm det hele opp på middels varme, til sukkeret har smeltet. Vend på gulrøttene underveis i steketiden. Krydre med litt salt.   
  5. Eple- og dillvinaigrette: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og grovhakk dillen. Bland sammen løken, eplet og dillen i en serveringsskål, og tilsett omtrent ½ dl olivenolje og saften fra halve sitronen. Smak til med salt, pepper og mer saft fra sitronen.
  6. Vel bekomme!