Pannestekt laks med poteter, agurksalat og rømme
Glutenfri

Pannestekt laks med poteter, agurksalat og rømme

4.07 (810)
Under 20 min
5 Ingredienser
Laks med kokte poteter og agurksalat er nesten å regne som en nasjonalskatt. En enkel, rask og god hverdagsrett full av barndomsminner.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Agurk
½–1 stk
Sukker
1 ss
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 40 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Del potetene i to og kok i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt agurken i skiver med en mandolin eller ostehøvel, og ha skivene i en salatbolle. Rør sammen 1 ss sukker, ½ dl vann og 3 ss eddik. Ha laken i bollen med agurkskivene. Krydre med nykvernet sort pepper og litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Kutt sitronen i båter, og server båtene og lettrømmen til retten. 
God middag!