Godt og rimelig
Glutenfri
Stroganoff med kjøttpølser og ris
3.9 (154)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- vann
- salt
- pepper
- olje
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Mager kjøttpølse
300–400 g
Tomatpuré
1 pakke
Oksebuljong
½–1 pakke
Matfløte
1 pakke
Oregano
½–1 pakke
Hvetemel
½ ss
Vann
2 dl
Basmatiris
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 707 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell løken og gulrøttene. Kutt pølsene i skiver, grovhakk løken og kutt gulrøttene i terninger.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 2 minutter, og tilsett pølsebitene, ½ ss hvetemel og tomatpurèen. Stek det hele videre i ett minutt til. Tilsett buljongen, fløten og krydderet med basilikum og oregano. Tilsett omtrent 2 dl vann, og ha det i gryten. La gryten få et oppkok, skru ned varmen, og la den stå på svak varme under omrøring i omtrent 15 minutter, til gulrøttene er møre. Smak til med litt salt og pepper.
God middag!