Pasta bolognese med Grana Padano og ruccolasalat
Laktosefri

Pasta bolognese med Grana Padano og ruccolasalat

4.09 (372)
Under 30 min
7 Ingredienser
Lite slår det å spise en god bolognese: storfekjøttdeig i en fyldig tomatsaus, toppet med den italienske osten Grana Padano.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • balsamicoeddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrot
1 stk
Kjøttdeig
150 g
Tomatsausbase
1 pakke
Pasta
100 g
(Hvete)
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Balsamicoeddik
½ ss
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 978 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 108 g
  • Protein: 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan tilsette 1 ts sukker i sausen for å balansere ut bitterheten fra tomatene.

Skrell og kutt gulroten i terninger.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, før du hakker den opp med en stekespade. Tilsett gulroten og tomatsausbasen. La sausen småkoke til pastaen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en salatbolle, og vend inn ½ ss olivenolje og ½ ss balsamicoeddik.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp pastaen med osten, grovkvernet pepper og litt olivenolje.
 Har du bolognesesaus igjen, kan den fint fryses og brukes til alt fra pizzasaus til lasagne ved en senere anledning. 
God middag!