Stekt kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Stekt kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte potetbåter

bakepotet
Bakepotet
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk

Stekt kyllingfilet

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g

Smørstekt sopp og grønnkål

sjampinjong
Sjampinjong
100 g
grønnkål
Grønnkål
50 g
Smør (Melk)
½ ss

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 857 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 67 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke rødløken med soppen og grønnkålen.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Stekt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 6–7 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.  
  4. Smørstekt sopp og grønnkålBørst soppen fri for jord, og del dem i to. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Ha soppen i stekepannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Ha i grønnkålen og ½ ss smør mot slutten av soppens steketid, og vend om. Krydre med litt salt og pepper.  
  5. Rødvinssaus: Hell rødvinssausen over i en liten kjele. Kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Vel bekomme!