25-35
Laktosefri
Glutenfri
Stekt kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte potetbåter
Bakepotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Stekt kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
Smørstekt sopp og grønnkål
Sjampinjong
100 g
Grønnkål
50 g
Smør (Melk)
½ ss
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 857 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 67 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke rødløken med soppen og grønnkålen.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt poteten i båter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Stekt kyllingfilet: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen når det gjenstår 6–7 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.
- Smørstekt sopp og grønnkål: Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Ha soppen i stekepannen, og stek den i omtrent 5 minutter. Ha i grønnkålen og ½ ss smør mot slutten av soppens steketid, og vend om. Krydre med litt salt og pepper.
- Rødvinssaus: Hell rødvinssausen over i en liten kjele. Kok opp på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!