Pastapanne med kremet tomat- og kjøttsaus og ruccolasalat
15-20

Pastapanne med kremet tomat- og kjøttsaus og ruccolasalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Pasta

Pasta (Hvete)
200 g

Pastapanne

gul løk
Gul løk
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
oregano
Oregano
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
½ pakke
Hvetemel (Hvete)
1½ ss
Vann
2 dl

Topping

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 895 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 97 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne ruccolaen opp med litt olivenolje.

  1. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  2. Pastapanne: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og grovriv gulroten. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–5 minutter, til den har en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. 
  3. Pastapanne, fortsettelse: Tilsett løken, hvitløken, den revne gulroten og basilikum- og oreganokrydderet, og stek det hele i 1–2 minutter. Rør inn 1½ ss hvetemel og oksebuljongen. Spe på med 2 dl vann og de moste tomatene, litt etter litt. Kok opp, og la tomat- og kjøttsausen småkoke i 5–6 minutter.
  4. Pastapanne, fortsettelse: Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Bland pastaen med tomat- og kjøttsausen og matfløten. Gi det hele et raskt oppkok, og ta pannen av varmen.
  5. Topping: Skyll ruccolaen. Finriv Grana Padano-osten over pastapannen før servering (se tips).
  6. God middag!