
Tomatisert gryte med kyllingkaker
ris og sprø grønnkålNy oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kyllingkaker
300 g
Tomatpuré
½–1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
Hønsebuljong
½–1 pakke
Hvetemel
½ ss
Vann
1 dl
Basmatiris
135 g
Strimlet grønnkål
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 841 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek eventuelt kyllingkakene i en egen stekepanne, hvis det blir trangt i gryten.
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Skrell løken og gulrøttene. Finhakk løken og kutt gulrøttene i terninger. Kutt kyllingkakene i munnstore biter.
Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Strek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 2 minutter, til de har fått litt farge. Ha i løken og gulrøttene, og stek det hele videre i ett minutt til. Tilsett tomatpurèen og ½ ss hvetemel, og la det frese i omtrent 2 minutter. Ha i crème fraîchen, buljongen og 1 dl vann. Kok opp og la det småkoke på lav varme i omtrent 8 minutter, eller til gulrøttene er møre og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Fordel risen i skåler og topp med tomatgryten og grønnkålen.
God middag!