Alt-i-ett tacopanne med ost, jalapeñosyltet løk og røkt chilidressing
20-30

Alt-i-ett tacopanne med ost, jalapeñosyltet løk og røkt chilidressing

I denne enkle tacopannen er det masse gode smaker samlet i en og samme panne. Smeltet ost og masse deilig topping! Sett hele pannen midt på bordet, så kan alle fylle sine egne tacos rett fra stekepannen!

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • olje

Alt-i-ett tacopanne

gul paprika
Gul paprika
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
½ pakke

Syltet rødløk og jalapeño

rødløk
Rødløk
½ stk
jalapeño
Jalapeño
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Røkt chilidressing

lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke

Tortillas

tortillalefser
Tortillalefser (Hvete, Gluten)
4 stk

Til servering

koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1037 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Alt-i-ett tacopanne: Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
  2. Syltet rødløk og jalapeño: Skyll og kutt jalapeñoen i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn jalapeñoen og halvparten av løken fra steg 1. La det trekke i laken frem til servering.
  3. Alt-i-ett tacopanne, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med salt, pepper og halvparten av den røkte chilimixen, og ha kjøttet over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek paprikaen og resten av løken i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet tilbake i pannen. Vend inn det meksikanske grillkrydderet, og strø over den revne osten. Ha på lokk, og la pannen stå på lav varme i omtrent 3 minutter, eller til osten har smeltet.
  4. Røkt chilidressing: Rør majonesen sammen med resten av den røkte chilimixen og 2 ss av syltelaken fra steg 2.
  5. Tortillas: Varm tortillaene som anvist på pakken, og del dem i fire før servering.
  6. Til servering: Skyll og grovhakk korianderen. Topp tacopannen med den røkte chilidressingen, korianderen og den syltede løken og jalapeñoen. Sett stekepannen på bordet sammen med tortillaene, så kan alle fylle sine egne tacos. Vel bekomme!