Glutenfri
Nachos med chili con carne og ost med syltet rødløk, salat og hvitløksdressing
4.12 (608)
Under 20 min
7 Ingredienser
Hva er mer hverdagskos enn knasende nachos, saftig kjøttdeig og smeltet ost?
Hva er mer hverdagskos enn knasende nachos, saftig kjøttdeig og smeltet ost?
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
Nachochips
185 g
Chili con carne
600 g
Revet ost
100 g
Rødløk
½–1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
3 ss
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1058 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 93 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Fordel nachochipsene utover en stor ildfast form eller et stekebrett med bakepapir, og fordel chili con carnen over. Strø over den revne osten, og gratiner nachosen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til osten er gyllen.
Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 3 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll og kutt tomaten små terninger. Skyll salaten i kaldt vann, og kutt den i strimler. Bland sammen tomaten og salaten i en salatbolle. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Topp den gratinerte nachosen med den syltede rødløken, salaten og hvitløksdressingen før servering.
God middag!